In English

Web Portfolio

Verkkosivustojen suunnittelu ja toteuttaminen ovat sydäntäni lähellä ja ja graafinen suunnittelu on laaja-alaisen kiinnostukseni kohde. Erikoisuuteni ovat tyylipuhtaat ratkaisut, jotka kommunikoivat ilman turhaa hifistelyä. Olen sinut useiden web-teknologioiden kanssa. Parhaimmillani olen ohjelmoidessani PHP:tä yhdessä (X)HTML-, CSS-, JavaScript- ja MySQL-teknologioiden kanssa, mutta tulosta syntyy myös Perl-, Ruby- ja ASP-kielissä. Tämä portfolio esittelee joitakin vuodesta 2001 alkaen tuottamiani projekteja.

Virtualmeet.net (2006-toistaiseksi)

Ideoimani konsepti Internetin välityksellä totetutettavista maailmanlaajuisista voimanostokisoista. Olen hoitanut projektin kaikki osa-alueet graafisesta suunnittelusta ja ohjelmoinnista aina brändin luomiseen ja sen markkinointiin. Työn alla on tällä hetkellä oma kisojen automatisointiohjelmisto, jonka tarkoitus on suurelta osin automatisoida kisojen kaikki osa-alueet.

[ XHTML, CSS, PHP, MySQL, Javascript, Flash video ]

Virtualmeet.net screenshot
T-shirtsvideoposterforums
Juliste (pdf)

Gesar.info (2004-2006)

Olin 2004-2006 teknisenä vastaavana digitaalisessa arkistoprojektissa (tiibetti-kiina-englanti). Arkiston tuli sisältää Gesar-epiikkaan liittyviä laajoja tutkimus- ja multimedia-kokoelmia. Toimeksiantajana oli Northwest Minority Institute (Kiina). Koodasin ulkoasun, ylläpitoliittymän ja erinäisiä apuohjelmia (mm. tiibetinkielen parseri Ruby-kielessä). Opin paljon Perlistä, Unicodesta ja palvelintason kuvienkäsittelystä. Valitettavasti projekti kaatui rahoitusongelmiin.

[ XHTML, CSS, Perl, BASH komentotulkkiskriptit, Ruby, PHP ]

Gesar.info screenshot

Gurumadrid.com (2005)

Madridissa sijaitsevan intialaisen ravintolan kotisivut. Toteutettu kahdella kielellä (espanja-englanti). Työtä varten asiakas toimitti useita valokuvia sekä menun espanjaksi ja englanniksi. Väriprofiili on otettu asiakkaan antamasta menusta, logossa käytetty fontti oli etsittävä verkosta. Päivittämisen helpottamiseksi eri kieliversiot luodaan dynaamisesti kahdesta kielitiedostosta.

[ XHTML, CSS, PHP ]

Gurumadrid.com screenshot

Tsampa.org (2003-toistaiseksi)

Tsampa.org screenshot

Henkilökohtainen verkkosivustoni vuodesta 2003. Sisältö kasvaa jatkuvasti, mutta mainittakoon esimerkiksi tiibetinkielen ohjelmistoni, voimanostoblogini ja -laskurit, sekä (tietysti!) vuotuinen piparkakkuprojekti. Sivustojen taustalla on kehittämäni kevyt mallinejärjestelmä.

[ XHTML, CSS, PHP (alunperin ASP) ]

 

Namaskaar.es (2006)

Tämä juuri ovensa avannut intialainen ravintola Madridissa tarvitsi nopeasti jonkinlaisen verkkoläsnäolon. Täysimittaiseen sivustoon ei vielä oltu valmiita, joten taskumenun pohjalta rakensin käynttikorttimaisen sivun. Sivu sisältää oleellisimmat tiedot ja voittaa perinteisen "coming soon" -sivun milloin vain. Toteutettu noin tunnissa.

[ XHTML, CSS ]

Namaskaar.es screenshot

Ravintolapintos.com (2004)

Erään ystäväni taannoin Helsingissä omistaman pizzaravintolan kotisivut. Otin muutaman valokuvan hänen herkuistaan ja menun; tuloksena oli tämä hyvin pizzamainen sivusto. Näin naapuruston puhelintilaukset helpottuivat huomattavasti. Käänsin myös sisällön ruotsiksi. Sivustojen taustalla on kolmikielinen terminologiatiedosto.

[ XHTML, CSS, PHP ]

Ravintolapintos.com screenshot

Undrandetanten.com (2003)

Elämäni nainen on taiteellinen sielu. Tällä sivustolla on osa hänen sarjakuvatuotannostaan (alunperin julkaistu Astra Nova -nimisessä lehdessä). Hän kertoi väritoivomuksensa, hoidin sitten loput.

[ HTML, CSS, PHP ]

Undrandetanten.com screenshot

Lazarushumanaid.net (2002)

Karl "Kalle" Augustson ei esittelyä kaipaa. Hänen vapaaehtoisyhdistyksensä Lazarus Human Aid on vuosikausia epäitsekkäästi auttanut hätää kärsiviä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ylläpidän hänen sivustojaan pienenä kunnianosoituksena ja hoidan myös sivustosta aiheutuvat käännöstyöt.

[ HTML, CSS, PHP (alunperin ASP) ]

Lazarushumanaid.net screenshot